Publicerad 2018-10-03

A-kassornas e-tjänster nominerade till eDiamond Award

Mina sidor och arbetsgivarintyg.nu har chansen att vinna pris för mest samhällsnyttiga e-tjänst på eFörvaltningsdagarna i Stockholm den 10-11 oktober 2018.

Sveriges a-kassor är en av sex organisationer som är nominerade till eDiamond Award – ett pris som uppmärksammar samhällsnyttiga e-tjänster.

– Vi är oerhört stolta över att vara nominerade till det här priset – vilket erkännande! Medarbetarna hos oss och ute på a-kassorna har gjort en fantastisk insats som underlättar för både medlemmar, handläggare och arbetsgivare, säger Tomas Eriksson, kanslichef på Sveriges a-kassor.

Tillsammans med a-kassorna har vi utvecklat Mina sidor och arbetsgivarintyg.nu, som bidrar till snabbare besked om ersättning och nöjdare medlemmar.

Mina sidor vägleder i ansökningsprocessen

Du som är medlem i någon av Sveriges 27 a-kassor kan logga in på Mina sidor för att söka ersättning om du förlorar jobbet. En att göra-lista vägleder genom alla uppgifter du behöver lämna in för att få besked om din ersättning. Du behöver inte lägga tid på att begära intyg från Försäkringskassan och CSN – det fixar din handläggare med en knapptryckning. Användarna ger Mina sidor betyget 7,7 på en tiogradig skala i a-kassornas senaste medlemsundersökning.

Arbetsgivarintyg.nu kapar fem dagar per ärende

Behöver du lämna ett arbetsgivarintyg till en före detta anställd som söker ersättning från a-kassan? Här får du hjälp att fylla i rätt uppgifter och se till att intyget hamnar hos rätt a-kassa. De digitala intygen har minskat antalet kompletteringar och kortat ner handläggningstiden med i genomsnitt fem dagar per ärende.

Vinnaren utses på eFörvaltningsdagarna i Stockholm den 10-11 oktober 2018.